Peruskurssi

Peruskurssi

Kuopiossa järjestetään peruskurssit ainakin kerran vuodessa syksyisin. Lisäksi Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle on järjestetty Kuopion kampuksella erillisiä peruskursseja. Kurssi kestää n. 3 kk. Peruskurssilla harjoitellaan normaalissa verryttelyasussa paljain jaloin. Peruskurssin hinta sisältää seuran harjoittelumaksun, Suomen kendoliiton jäsenyyden sekä liiton tarjoaman kendon harrastusvakuutuksen vuoden loppuun saakka.

Peruskurssilla harjoittelu alkaa varsin rauhallisesti miekan käytön, kendon liikkumisen ja äänenkäytön perusteilla, joista edetään nousujohteisesti kohti vauhdikkaampaa harjoittelua. Aluksi harjoittelu tapahtuu t-paidassa ja verryttelyhousuissa. Seura lainaa miekkaa peruskurssin ajaksi, mutta tavallisesti peruskurssille tulevat tilaavat jossain vaiheessa peruskurssia yhteistilauksella oman shinain, jolle tulee hintaa n. 30-40 euroa.

Peruskurssin jälkeen jatkaville on suositeltavaa tilata hakama ja keikogi, joiden yhteishinnaksi tulee n. 50-100 euroa. Samassa vaiheessa tai myöhemmin voi halutessaan itselleen tilata myös bogun, jonka hinnat ovat laadusta riippuen 250 eurosta ylöspäin. Keskimäärin seuran jäsenten tilaamat bogut ovat olleet hinnaltaan 300-400 euroa. Ajankohtaisia hintoja voi katsella verkkokaupoista, joita löytyy linkeistä.


Tervetuloa näytökseen ja peruskurssille!

Lisätietoja
Jarno Rekiranta
jarno.rekiranta(at)yahoo.com

Tommi Pöyhönen
Puh: 050-466 9714
tommipoy(at)gmail.com