Shō Ken Kai – Kuopion Kendoseura Ry

Kendon harrastaminen alkoi Kuopiossa vuonna 2002. Aluksi harjoittelu tapahtui paikallisen judoseuran alaisuudessa. Kuopion Kendoseura perustettiin vuonna 2003, ja japaninkielisen nimensä Shō Ken Kai se sai myöhemmin samana vuonna. Nimen antoi silloin Suomessa vierailulla ollut Japanin kendoliiton lähettämä opettaja Makoto Yagisawa. Shō tarkoittaa lentävää tai liitävää ja Ken Kai miekkailukoulua tai -seuraa.

Alkuvaiheessa Kuopion toiminta oli pitkälti muualta Suomesta vierailevien opettajien varassa. Vuosien mittaan seuran taso ja jäsenmäärä ovat nousseet huimasti ja nykyään ohjauksesta vastaavat 4. danin harrastajat. Alusta alkaen oppia on haettu ja haetaan edelleen aktiivisesti ympäri Suomea järjestettäviltä leireiltä.

Kilpailuihin kuopiolaiset harrastajat ovat osallistuneet aktiivisesti. Seurassamme harjoittelee moninkertainen naisten suomenmestari. Kaksi eri kuopiolaista on voittanut alle 18-vuotiaiden suomenmestaruuden. Myös alempien vyöarvojen kilpailuissa olemme erityisesti kunnostautuneet, mistä osoituksena Kyu-Cupin joukkuekilpailun voitot vuosilta 2004, 2008, 2011 ja koko tukku himmeämpiä mitaleja. Seuramme jäseniä harjoittelee myös maajoukkueringissä ja on ollut edustamassa Suomea MM-tasolla asti.